دلایل اصلی ریزش مو

دلایل اصلی ریزش مو

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند . به نظر شما دلایل اصلی ریزش مو چیست ؟ آیا عفونت باعث ریزش مو می شود ؟ برای دریافت توضیحات بیشتر با دکترمهریار زرین جویی پزشک پوست و مو در اصفهان همراه باشید .

ریزش مو معمولا به دلیل برخی بیماری ها به وجود می آید و تا زمانی که آن بیماری برطرف نشود ریزش مو نیز متوقف نمی شود . برخی از این بیماری ها عجیب اند به گونه ای که ممکن است تا کنون اسمشان را هم نشنیده باشید . در این مقاله قصد داریم شما را با این بیماری ها آشنا کنیم .

مردها معمولا به دلیل الگوی طاسی مردانه بیشتر در معرض ریزش مو هستند اما نازک شدن و ریزش مو در زنان نیز متداول است . دلیل ریزش مو می تواند موقتی مانند کمبود یک ویتامین یا یک مشکل اساسی باشد . راه های زیادی برای درمان ریزش مو در زنان و مردان وجود دارد اما انتخاب بهترین راه بستگی به شرایط دارد .

بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند

عفونت پوستی

در پاسخ به این سؤال که آیا عفونت باعث ریزش مو می شود ؟ باید گفت بله . پایین بودن سیستم ایمنی بدن را مستعد جذب ویروس ، باکتری و شیوع عفونت در نقاط مختلف بدن و ریزش مو می کند .

بیماری های نقص ایمنی در ابتدا باعث ریزش مو نمی شوند اما مستعد بودن بدن برای برای جذب انواع ویروس و باکتری باعث مبتلا شدن به عفونت و بروز بیماری های ثانویه ای مانند ریزش  کاهش حجم مو می شود .

ریزش مو در این افراد ممکن است به شکل طاسی سکه ای یا منطقه ای در سراسر بدن بروز کند . افرادی که بیماری نقص ایمنی مبتلا می شوند باید حتما سیستم ایمنی بدن خود را از طریق تغذیه سالم ، ورزش ، خواب کافی ، مدیریت استرس و افزایش شادی تقویت کنند و مانع ضعیف تر شدن آن بشوند .

یکی از بیماری های پوستی ناخوشایند درماتیت سبورئیک یا آلوپسی سابوریک است . در این بیماری تکه های کوچک رنگی یا بی رنگ در نقاطی از پوست بدن وسر ایجاد می شود که این لکه ها در واقع عفونت های پوستی هستند که در ریزش مو بسیار تأثیر گذار هستند .

پیشنهاد مطالعه
درمان تعریق زیر بغل چیست؟

از علائم این بیماری می توان به شوره سر ، پوسته های کوچک روی پوست سر و مو ، درماتیت آتوپیک ،واکنش خفیف پوست یا پوست سر به هر گونه ماده شستشو اشاره کرد .

اگر ریزش مو به علت این بیماری باشد می توان آن را با تغییر شرایط کنترل کرد اما عفونت ثانویه ای ممکن است به همراه داشته باشد مراقبت های ویژه ای می خواهد که منجر به ریزش مو نشود .

پسوریازیس از دیگر بیماری های خود ایمنی است که منجر به عفونت پوستی و ریزش مو می شود . در این بیماری سلول های پوست سریع تر از آن چه که باید باشند رشد می کنند و سبب ضخیم شدن سلول های پوست سر می شوند .

تکثیر سلول های ثابت و ضایعات ناشی از آن می تواند باعث ریزش مو، زخم و آسیب دیدگی فولیکول(مو داخل کیسه های لوله مانند شکل می گیرد) شود، اما هنگامی که شرایط کنترل می شود، این امکان وجود دارد که ریزش مو را کنترل کنید.

دلایل ریزش مو

عفونت فولیکول مو از دیگر بیماری های خود ایمنی است که به صورت قرمزی ، جوش ، ریزش مو ، خارش یا بثورات روی پوست سر خود را نشان می دهد . شایع ترین نوع فولیکولیت، آلوپسی کششی است و دومین علت آن تحریک پذیری ، حساسیت و واکنش به مواد شیمیایی در محصولات مو مانند نرم کننده های شیمیایی و حتی رایحه های شامپو و تهویه دهنده یا محصولات دیگر حاوی الکل است.

اما حتی اگر  عفونتی ناشی از  محصولات  شستشو دهنده به اندازه کافی و به خوبی  از بین نرود، به دنبال آن  گرد و غبار و باکتری ها جذب می شوند، که  خود می توانند منافذ و فولیکول ها را متورم کنند و منجر به عفونت جدی ثانویه و ریزش مو شوند این نوع عفونت ها نیاز به درمان مؤثر توسط پزشک پوست به منظور رفع هر گونه ریزش مو را دارند .

پیشنهاد مطالعه
آیا می توانم همزمان لیفت پلک بالا و پایین را انجام دهم؟

یکی دیگر از عفونت های پوستی مؤثر در ریزش مو قارچ است . این بیماری معمولا به عنوان کرم سلولی شناخته می شود و در کودکان بیشتر رایج است .

عفونت های قارچی مسری هستند و می تواند در پوست سر نیز ظاهر شود که منجر به باعث پوسته شدن ، خارش و قرمزی در یک الگوی دایره ای شکل می شوند . عفونت قارچی باعث می شود موی سر زبر و خشن شود و ریزش پیدا کند . این عفونت اگر توسط یک پزشک پوست درمان شود ، معمولا مو دوباره رشد می کند .

بارداری و زایمان

یکی دیگری از عواملی که می تواند منجر به ریزش مو شود بارداری است .بارداری مانند هر فشار جسمی دیگری می تواند منجر به ریزش مو شود .

این ریزش مو پس از به دنیا آمدن بچه نیز بیشتر می شود .در بارداری و زایمان، هورمون ها در حال نوسان هستند و ریزش مو پدید می آید .بعد از بارداری،سه ماه زمان لازم است تا میزان هورمون ها نرمال شود . ریزش مو در زمان بارداری موقت است و پس از آن مو ها دوباره شروع به رویش می کنند .

کمبود پروتئین

اگر پروتئین بدنتان کم باشد بدن با متوقف کردن رشد مو این کمبود را جبران می کند . در رژیم غذایی خود حتما منابع پروتئین مانند ماهی ، گوشت و تخم مرغ را قرار دهید . اگر به هر دلیلی نمی توانید از گوشت یا محصولات حیوانی استفاده کنید انواع حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید .

سوء تغذیه یا گرفتن رژیم های غذایی سخت می تواند باعث نازک شدن مو و از دست دادن آن شود . اگر بدن شما انواع ویتامین ها و عناصر معدنی را که لازم است دریافت کند تمامی اعضا کارهایی که بر عهده شان است را به خوبی انجام می دهند .

مصرف دارو

برخی داروها ممکن است منجر به ریزش مو شوند . این دارها عبارتند از : داروهای رقیق کننده خون ، داروهای ضد بارداری ، داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی،سدکننده های کلسیم و بتابلوکرها

پیشنهاد مطالعه
کاربرد مزوتراپی چیست؟

علاوه بر موارد گفته شده مصرف زیاد ویتامین A و داروی رتینوئید نیز باعث ریزش مو می شود . برخی داروهای شیمی درمانی نیز باعث از دست دادن کل موها می شوند اما بعد از شیمی درمانی و قطع دارو های آن رویش موها مجدد آغاز می شود .

وراثت

یکی دیگری از دلایلی که در ریزش مو نقش دارد وراثت است . اگر از خانواده ای هستید که تمامی اعضای خانواده از یک سنی به بعد شروع به از دست دادن موهای خود می کنند شما بیشتر در معرض ریزش مو هستید . زنان بر خلاف مردان هنگام ریزش مو دچار عقب رفتگی خط مو نمی شوند بلکه فرقشان باز تر و موهاشان به وضوح نازک تر دیده می شود .

هورمون های زنانه

علاوه بر آن که تغییرات هورمون بارداری باعث ریزش مو می شود تغییر یا کنار گذاشتن قرص های ضد بارداری نیز می تواند منجر به ریزش مو شود . تغییر هورمون ها در زمان یائسگی نیز می تواند منجر به ریزش مو شود .

کم خونی

یکی از دلایل عمده ریزش مو کم خونی است . کم خونی ناشی از کمبود آهن یکی از بیماری های شایع در بین زنان است به گونه ای که از هر ۱۰ زن مابین ۲۰ تا۴۹ سال یک زن کم خونی دارد .

برای اطمینان یافتن از نوع کم خونی خود باید حتما آزمایش خون دهید . اگر ریزش مو ناشی از کم خونی باشد با یک مکمل آهن ساده به راحتی می توانید مشکل را برطرف کنید . دیگر علائم کم خونی عبارت است از :سردرد ، سرگیجه ، رنگ پریدگی ، سردی دست و پاها

کم کاری تیروئید

تیروئید هورمون هایی ترشح می کند که برای سوخت و ساز و رشد بدن ضروری است . چنان چه این غده هورمون کافی تولید نکند باعث ریزش مو می شود . با انجام آزمایش باید حتما دلیل کم کاری این غده را کشف کرده و برطرف کنید . هنگامی که کم کاری تیروئید خود را درمان کردید ریزش مو به حالت طبیعی بر می گردد .

نوشتهٔ پیشین
تأثیرخواب بر سلامت پوست
نوشتهٔ بعدی
علت ورم صورت و چشم و راهکار های درمان آن

دکتر مهریار زرین جویی

اصفهان، میدان آزادی، ساختمان آزادی، بلوک B، طبقه ۳، واحد ۲۱
۰۳۱۳۶۶۲۳۶۵۱ – ۰۳۱۳۶۶۱۳۹۲۰
۰۹۱۳۱۰۸۹۸۶۱

صفحه اینستاگرام دکتر مهریار زرین جویی

آمار بازدید سایت

  • 22
  • 18
  • 54
  • 41
  • 348
  • 1,540
  • 41,250
  • 138,714
  • 93,305

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست