جراحی لیپوم

برداشتن و جراحی لیپوم

قبل از این که در مورد جراحی لیپوم صحبت کنیم لازم است تا حتما با مفهوم لیپوم آشنا شوید . آیا تا به حال با توده ای خمیری شکل که به راحتی زیر پوست حرکت می کند مواجه شده اید ؟اگر مدتی است با این مشکل مواجه شده اید و به دنبال راه حلی برای رفع آن هستید با دکتر مهیار زرین جویی پزشک پوست در اصفهان  و جراحی لیپوم همراه باشید  .

جراحی لیپوم چیست ؟

جراحی لیپوم در مواقعی که فرد با لیپوم مواجه می شود ضروری نیست اما باید به آن توجه شود زیرا در موارد نادری ممکن است این غده ها به توده سرطانی خوش خیم تبدیل شوند .لیپوم ها توده های خوش خیمی هستند که به دلیل رشد بیش از حد سلول های چربی در زیر پوست ایجاد می شوند . این غده ها نرم هستند و به راحتی زیر پوست حرکت می کنند .این وضعیت در هر نقطه ای از بدن که سلول های چربی وجود داشته باشند می تواند به وجود بیاید اما در اغلب افراد بیشتر در ناحیه گردن دیده می شود .

لیپوم ها عموما در اندازه های مختلفی هستند و حداکثر تا سه سانتی متر می توانند رشد کنند . در واقع برآمدگی ناشی از لیپوم  نمی تواند بیش تر از سه سانتی متر باشد در صورتی که کیست می تواند بزرگتر از سه سانتی متر باشد .

بهترین و مؤثر ترین راه برای برداشتن لیپوم در صورتی که به اندازه کافی (تقریبا سه سانتی متر) رشد کرده باشد  جراحی لیپوم است . جراحی لیپوم به این صورت است که در پوست یک برش کوچک ایجاد می شود  سپس لیپوم برداشته می شود و جای زخم تمیز و پاک می شود . با استفاده از لیپوساکشن می توانید بافت چربی را با استفاده از مکش پاک کنید . لیپوساکشن معمولا جای زخم کوچکی به جای می گذارد که معمولا پس از گذشت مدتی بهبود یافته و نامرئی می شود .

از روش های دیگری که می توان برای برداشتن لیپوم استفاده کرد تزریق استروئید است . در این روش ترکیبی از استروئید به وسط تومور شما تزریق می شود . این روش را می توان این قدر تکرار کرد که تومور از بین برود .

بسیاری از افراد می پرسند آیا لیپوم قابل برگشت است ؟ بله، برخی از انواع لیپوم‌ها داخل کپسولی محفوظ هستند که با جراحی کاملا برداشته می‌شود درنتیجه دیگر عود نمی‌کنند اما لیپوم‌هایی که به صورت خرچنگی به بافت اطراف نفوذ کرده‌اند، ممکن است دوباره عود کنند. معمولا این نوع لیپوم‌ها را نمی توان با جراحی ساده کامل برداشت .

پیشنهاد مطالعه
تشخیص افتادگی پلک

انواع لیپوم

هنگام جراحی لیپوم یک پزشک پوست با انواع مختلفی از لیپوم روبه رو می شود .  لیپوم ها را بر اساس شکل ظاهری شان زیر میکروسکوپ می توان به دسته های زیر تقسیم کرد که در صورت مشاهده هر کدام حتما باید اقدام به جراحی لیپوم کنید:

  • لیپوم عادی (سلول های سفید بالغ معمولی)
  • لیپوم غیر عادی (چربی های عمقی با سلول های بیشتر)
  • لیپوم سلول های مختلف (چربی با انواع مختلف سلول ها)
  • هیبرنوم (چربی قهوه ای به جای چربی سفید)
  • فیبرولیپوم (چربی به علاوه بافت رشته ای)
  • آنژیولیپوم (چربی همراه با مقدار زیادی عرق خونی)
  • میلولیپوم (چربی در کنار سلول های خون ساز)
  • لیپوم سلول های دوکی (چربی به علاوه سلول های میله ای)
  • لیپوم عروقی (آنژیولیپوم ):این نوع لیپوم متشکل از بافت چربی همراه با عروق مویرگی و عضلات صاف است . این نوع لیپوم دردناک است و هرچه تجمع مویرگ در این توده بیشتر باشد درد نیز بیشتر است
  • لیپوم مادرزادی :در این حالت توده های متعددی بر روی بدن فرد ظاهر می شود

جراحی لیپوم

درمان لیپوم به روش خانگی

برای پیشگیری و درمان لیپوم می توانید از روش های زیر استفاده کنید :

  1.  کاهش اضافه وزن :طبق نتایج به دست آمده بین اضافه وزن و غده های چربی زیر پوست رابطه مستقیمی وجود دارد و افراد چاق اغلب بیشتر دچار لیپوم می شوند .بنابراین تا می توانید بیشتر غذاهای خانگی مصرف کنید و یک رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشید . از نشستن زیاد پرهیز کنید . تحرک داشته باشید و ورزش کنید .
  2. از مصرف هر گونه روغن نا سالم مخصوصا چربی ترانس خودداری کنید
  3. سرکه سیب :طبق آزمایشات انجام شده بر روی موش ها سرکه سیب حاوی اسید استیک است و می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و از ذخیره شدن چربی ها جلوگیری کند . با مصرف سرکه سیب ، عسل و زنجبیل از تشکیل غده های چربی زیر پوست جلوگیری کنید .
  4. غذاهای حاوی امگا۳ مصرف کنید و آن را جایگزین چربی های ناسالم کنید زیرا اسیدهای چرب امگا۳ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و فعالیت ضد التهابی دارند .
پیشنهاد مطالعه
سن مناسب برای دریافت بوتاکس پیشگیرانه چه زمانی است؟

برای پیشگیری از تشکیل لیپوم می توان اقدامات زیر را انجام داد :

  • استفاده از سرکه سیب :سرکه سیب به دلیل اسید استیک که دارد از ذخیره شدن چربی جلوگیری کرده و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد . ترکیب سرکه سیب ، عسل و زنجبیل از تشکیل شدن غده های چربی زیر پوست جلوگیری می کند .
  • از مصرف هرگونه روغن ناسالم به خصوص روغن ترانس خودداری کنید
  • اسید های چرب امگا۳ جایگزین خوبی برای چربی های ناسالم هستند بنابراین از مواد خوراکی حاوی امگا ۳ مانند سالمون تازه صید شده ، ساردین ، گردو روغن کتان زیاد استفاده کنید
  • بیشتر غذاهای خانگی و سالم استفاده کنید
  • ورزش کنید و مراقب باشید اضافه وزن پیدا نکنید

لیپوم بیشتر در زیر پوست شانه ها ، کتف ، شکم ، باسن و بالای ران به وجود می آید و اغلب در افراد غیر فعال دیده می شود  .برای اینکه لیپوم تشخیص داده شود و فرد برای جراحی لیپوم اقدام کند می توان از راه هایی مانند معاینه بدنی ، حذف یک نمونه از بافت برای آزمایش میکروسکوپی ، تست های تصویر برداری ، سونوگرافی یا سی تی اسکن استفاده کرد .برای لیپوم نمی توان علت مشخصی بیان کرد اما عوامل ژنتیکی و برخی بیماری ها مانند سندرم گاردنر نیز می توانند موجب تشکیل لیپوم شوند .

برداشتن و جراحی لیپوم

درمان لیپوم با لیزر

در مواقعی که توده بزرگ باشد می توان برای درمان آن از لیپولیز لیزری استفاده کرد . به دلیل این که در جراحی این توده ها جای زخم باقی می ماند می توان گفت لیپولیز لیزری بهترین راه برای درمان لیپوم است . لیزر نه تنها چربی اضافی را ذوب می کند بلکه باعث بسته شدن رگ های خونی و سفت تر شدن بافت ها نیز می شود . در این عمل هیچ گونه جای بریدگی و زخم بر روی تن بیمار باقی نمی ماند بنابراین می توان این روش را بهترین و مطمئن ترین روش برای درمان غدد چربی دانست .

پیشنهاد مطالعه
کاشت مو چقدر می تواند موثر باشد؟

در این روش لیزر به کمک پروب وارد بافت چربی می شود و آن را ذوب و مایع می کند . حرارت ایجاد شده در بافت چربی ضمن ذوب کردن بافت و تخلیه چربی باعث ایجاد یکنواختی خاص در محل ساکشن می شود . برای انجام این کار باید حتما به فردی پزشک مراجعه کنید زیرا اگر اپراتور به این روش وارد نباشد با استفاده زیاد از لیزر باعث داغی بیش از اندازه بافت و هم چنین سوختگی بافت ها ، اعصاب ، عروق و پوست می شود . علاوه بر آن در صورت نداشتن مهارت ، امکان ایجاد نکروز، سوختگی‌های وسیع پوستی، اسکارهای پرگشت‌ناپذیر و از بین رفتن بافت پوستی نیز وجود دارد .

از برتری های دیگر درمان لیپوم با لیزر می توان به این نکته اشاره کرد که حرارت لیزر باعث تحریک شدن کلاژن سازی پوست ، پیشگیری از افتادگی پوست و سفت شدن پوست نیز می شود .

بهترین کاندید درمان لیپوم با لیزر

افراد بین ۲۵ تا ۵۰ سال می توانند از لیزر برای جراحی لیپوم خود استفاده کنند . بهترین کاندید برای درمان لیپوم با لیزر اشخاصی هستند که وزن و هیکل آن ها مناسب باشد و تنها در برخی نواحی خاص دچار سلولیت شده باشند یا به اصطلاح بافت چربی آن ها در آفساید قرار گرفته باشد  . چربی لیپوم را نمی توان با ورزش یا رژیم غذایی خاص از بین برد بلکه باید با لیزر آن را برداشت واز بین برد .

خانم هایی که تا یک سال بعد از زایمان موفق به از بین بردن چربی های خود نشده اند برای اصلاح شکل بدن خود می توانند لیزر لیپولیز را امتحان کنند اما در باره افرادیکه چربی کلی دارند این روش اصلا مناسب نیست . فراموش نکنید که وظیفه لیزر لیپولیز رفع سلولیت و کاهش سایز و پیکرتراشی است نه کاهش وزن. افرادی که وزن زیادی دارند باید ابتدا رژیم بگیرند و با ورزش وزن خود را پایین آورند سپس برای قسمت هایی که بهبود نیافته است از لیزر لیپولیز استفاده کنند .

در اشخاص بالای ۵۰ سال اگر فرد ناراحتی قلبی ، عروقی یا دیابت نباشد و از داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین و آسپرین استفاده نکند می تواند لیزر لیپولیز را انجام دهد .

 

نوشتهٔ پیشین
لیفت سانترال لب و کاربرد آن
نوشتهٔ بعدی
جراحی کیست سباسه

دکتر مهریار زرین جویی

اصفهان، میدان آزادی، ساختمان آزادی، بلوک B، طبقه ۳، واحد ۲۱
۰۳۱۳۶۶۲۳۶۵۱ – ۰۳۱۳۶۶۱۳۹۲۰
۰۹۱۳۱۰۸۹۸۶۱

صفحه اینستاگرام دکتر مهریار زرین جویی

آمار بازدید سایت

  • 35
  • 30
  • 52
  • 40
  • 396
  • 1,708
  • 42,565
  • 138,254
  • 92,962

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست